Hoe snijd je makkelijk een mango?

Een exotische vrucht die moet worden gegeten wanneer ze rijp is, betekent het snijden van een mango dat men er voorzichtig mee omgaat. We leggen uit hoe je het gemakkelijk snijdt en het niet tot moes slaat.

Het kiezen van een mango

Om een mango goed te bereiden, moet eerst een vrucht worden gekozen die rijp genoeg is om zowel goed als gemakkelijk te snijden te zijn. Om dit te doen, moet je niet noodzakelijk vertrouwen op de kleur van de huid. Sommige mango’s die nog groen zijn, zijn perfect rijp. De beste indicator voor de rijpheid van een mango is het gevoel. Het moet zacht zijn, maar niet papperig. U kunt ook een vrucht kopen die nog stevig is en die laten rijpen in een fruitmand.

Een mango snijden

Een kleine les over de anatomie van de mango is op zijn plaats! Om deze exotische vrucht goed te kunnen snijden, moet u weten dat hij in het midden een platte kern heeft waar u mee moet werken. Om dit te doen,

  • Neem een snijplank en een scherp mes.
  • Snijd beide kanten van de kern van boven naar beneden.
  • U krijgt drie afzonderlijke delen: twee dikke zijden die “wangen” worden genoemd, en een centraal deel dat de kern bevat.

Het snijden van de boorden.

  • Neem de twee vlezigste delen – de wangen – en maak ze vierkant met een schilmesje om sneden van gelijke grootte te krijgen. Pas op dat je de huid niet doorprikt.
  • Draai beide wangen om zoals je sokken zou doen. De sneden komen naar buiten en u kunt de stukken gemakkelijk met uw mes verwijderen.
  • Vergeet ook niet het vruchtvlees rond de pit te verwijderen.