6 x kakelverse scharreleitjes; zo bijzonder

6 x kakelverse scharreleitjes; zo bijzonder

Wat zijn kakelverse scharreleitjes?

Kakelverse scharreleitjes zijn eieren die rechtstreeks van de boerderij komen. Deze eieren worden gelegd door scharrelkippen die de vrijheid hebben om rond te scharrelen en hun natuurlijke gedrag te vertonen. Deze eieren zijn dus niet alleen lekker, maar ook diervriendelijk geproduceerd.

Waarom zijn kakelverse scharreleitjes bijzonder?

Kakelverse scharreleitjes zijn bijzonder om verschillende redenen. Ten eerste hebben ze een heerlijke smaak. Doordat de kippen vrij kunnen rondlopen en een gevarieerd dieet hebben, zijn de eieren rijker van smaak. Daarnaast zijn ze ook voedzamer en bevatten ze meer vitamines en mineralen dan eieren van kippen die in legbatterijen worden gehouden.

De voordelen van kakelverse scharreleitjes

Kakelverse scharreleitjes bieden tal van voordelen. Ze zijn niet alleen lekkerder en voedzamer, maar ook gezonder. Ze bevatten meer omega-3 vetzuren, vitamine E en vitamine B12. Daarnaast zijn ze ook nog eens duurzamer, omdat de kippen een beter leven hebben gehad. Het eten van kakelverse scharreleitjes draagt dus bij aan zowel jouw eigen gezondheid als het welzijn van de dieren.

Recepten met kakelverse scharreleitjes

Er zijn talloze heerlijke recepten waarin je kakelverse scharreleitjes kunt verwerken. Hieronder vind je een aantal inspirerende recepten:

Omelet met groenten

Ingrediƫnten:

 • 3 kakelverse scharreleitjes
 • Verse groenten naar keuze, zoals paprika, ui, champignons
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

 1. Klop de eieren los in een kom.
 2. Snijd de groenten in kleine stukjes.
 3. Verhit een beetje olie in een pan en bak de groenten kort aan.
 4. Giet de losgeklopte eieren over de groenten in de pan.
 5. Bak de omelet aan beide zijden goudbruin.
 6. Breng op smaak met zout en peper.

Gevulde eieren

Ingrediƫnten:

 • 6 kakelverse scharreleitjes
 • Mayonaise
 • Mosterd
 • Paprikapoeder
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

 1. Kook de eieren hard in water.
 2. Laat de eieren afkoelen en pel ze.
 3. Snijd de eieren doormidden en haal de eidooiers eruit.
 4. Prak de eidooiers fijn en meng ze met mayonaise, mosterd, paprikapoeder, zout en peper.
 5. Vul de halve eieren met het mengsel.
 6. Bestrooi met wat paprikapoeder voor een extra smaakvolle presentatie.

FAQs over kakelverse scharreleitjes

1. Hoe lang zijn kakelverse scharreleitjes houdbaar?

Kakelverse scharreleitjes zijn ongeveer 4 weken houdbaar in de koelkast. Zorg ervoor dat je ze altijd goed bewaart in de koeling, bij voorkeur in de doos waarin ze zijn geleverd.

2. Zijn kakelverse scharreleitjes gezonder dan gewone eieren?

Ja, kakelverse scharreleitjes zijn over het algemeen gezonder dan gewone eieren. Ze bevatten meer vitamines en mineralen doordat de kippen een gevarieerder dieet hebben. Daarnaast zijn ze ook nog eens duurzamer geproduceerd.

3. Kan ik kakelverse scharreleitjes ook gebruiken in gebak?

Absoluut! Kakelverse scharreleitjes zijn perfect geschikt voor het bakken van cakes, taarten en andere lekkernijen. Ze zorgen voor een heerlijke smaak en een luchtig resultaat.

4. Waar kan ik kakelverse scharreleitjes kopen?

Kakelverse scharreleitjes zijn te koop bij boerderijwinkels, lokale markten en sommige supermarkten. Het beste is om ze rechtstreeks bij de boer te kopen, zodat je zeker weet dat ze vers zijn.

5. Zijn kakelverse scharreleitjes duurder dan gewone eieren?

Ja, kakelverse scharreleitjes zijn over het algemeen iets duurder dan gewone eieren. Dit komt omdat de kippen een beter leven hebben gehad en er meer ruimte en vrijheid is om te scharrelen. De meerprijs is echter het zeker waard vanwege de smaak en kwaliteit.

Conclusie

Kakelverse scharreleitjes zijn niet alleen bijzonder, maar ook ontzettend lekker en gezond. Ze bieden talloze voordelen ten opzichte van gewone eieren, zoals een betere smaak, meer voedingsstoffen en een diervriendelijkere productie. Met de inspirerende recepten kun je volop genieten van de heerlijke smaak van kakelverse scharreleitjes. Dus waar wacht je nog op? Ga snel naar de boerderijwinkel en haal een doosje kakelverse scharreleitjes in huis!